sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Tedi esittäytyy

Tässä omistajan Annan kuvaus Tedistä (Nature's Masterpiece Happy Go Monkey), joka on toisen ensi talven pentueemme suunniteltu isä.

"Tedi


Eloisa, valoisa, kujeileva ja pehmoinen.

Tedi, kohta 3- vuotias koirajuniori, on perheemme villein tapaus. Isänsä on opettanut, että jääkaapin kutsuun kannattaa vastata, ja usein Tedi onkin paikalla ensimmäisenä: kurkut, juustosiivut, paahtoleivät--- kannattaa pitää käsi hiukan korkeammalla, jos haluaa itse syödä. Mansikat, vadelmat--- ei pihaa aidata peuroja varten. Ja pellillinen pannukakkua on suljettava kylmänäkin uuniin, jollei sitä ole varta vasten Tedille tehty. Nämä ovat ainoita tilanteita, joista seuraa vatsanpuruja. Kun on lunki luonne, ei mikään oikein jännitä.

Parasta seuraa ovat perheenjäsenet, niin ihmiset kuin oma isä. Fransu on kohta 5- vuotias; sen kanssa mitellään luusta, haistellaan samoja puskia, juostaan kilpaa halki kukkapenkkien, nukutaan kyljitysten samassa pedissä—ainakin silloin kun Tedi ei käytä isäänsä makuualustanaan. Jos koirapojat nukkuvat kumpikin tahollaan, ja jos isällä on lämpimän näköinen peti, ehkä parempi kuin oma, isä saa vaihtaa paikkaa. Kommunikaatiossa ei tarvita muuta kuin katse.


Tedi ja Tedin tyyny Fransu - lol! (c) Anna Ahonen

Sohvaperuna ja ekologinen lämmittäjä samassa paketissa ;) (c) Anna Ahonen

Missä aurinko siellä Tedi. Se makaa kuin talja terassin kuumalla laudoituksella. Sateella ulkoilu on ihan ookoo sen jälkeen, kun koira on saatu huijattua ulos. Metsä hieman jännittää, ja usein ulkoiluttaja vetää perässään vastahakoista koirapoikaa.

Aamulla Tedin tähtihetki on se, kun perheen kuopus makailee sohvalla viltin alla; Tedi kiipeää kainaloon ja siinä he nauttivat toistensa läheisyydestä ja lataavat lämpöä alkavaan päivään.

Arjen kiireet ja kireydet unohtuvat ihmiseltä jo ovenraossa kotiin palattaessa. Tedi laulaa tervehdyksensä ja on uskomattoman iloinen nähtäessä monen tunnin tauon jälkeen! Tai parin tunnin. Kuka niitä nyt laskee. Kun Tedin nostaa syliin selälleen, se nukahtaa. Sitä saa nuuhkia, halia, paijata ja rakastaa, enempi parempi 💗

Vieraista ei niin väliä. Tietysti tarkistetaan, keitä tuli, mutta sen jälkeen kiinnostus lakkaa ja uni voittaa. Ellei sitten vierailuun kuulu kahvihetkeä- silloin suunta on keittiön pöydän alle. Tedi laskee kuononsa pöydässä istuvan reidelle, painaa päätään ja katsoo suoraan silmiin. Jos mahdollista, taitaa vielä vetää poskiaan sisäänpäin näyttääkseen mahdollisimman nälkäiseltä.

Koirien paikka ei ole sohvalla. Paitsi jollei kukaan näe. Tai jos sinne on unohtunut tyyny. Mitä pörröisempi sen parempi."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti