sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Ronjan pentue esittäytyy

Tiistaina joulukuun 22. päivänä  Ronja pöyräytti ilmoille kuusi tervettä ja terhakkaa, punavalkoista pentua - kaksi poikaa ja neljä tyttöä. Synnytys sujui ongelmitta ja Ronja on ollut - jos mahdollista - vielä edellistä pentuettaan parempi emo. Ehkä se on se kokemuksen tuoma viisaus, minkä vuoksi Ronja on ollut yhtä omistautunut pennuilleen, mutta samalla kuitenkin osannut ottaa koko emouden rennommin kuin vuotta aiemmin. Ruoka on maittanut, vatsa pysynyt kunnossa ja Ronja suorastaan nauttii pentujen seurasta ja hoitamisesta. Maitobaari aukesi jo ennen ensimmäisen pennun syntymää ja maitohanat ovat olleet ehtymättömät. Pennut ovat kasvaneet todella hyvää vauhtia ja nopeimmat ehtivät tuplata syntymänpainonsa jo viidessä päivässä. Useimmat pennut ottavat jo kävelyaskeleita pentulaatikossa, vaikka silmät eivät ole vielä auenneet. Alla sekalainen kuvasarja ylpeästä emosta ja tenavista.

Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, niin kaikki nuo "marsut" olivat vielä kaksi viikkoa sitten Ronjan masussa! Ei voi kuin ihmetellä pentujen ripeää kehitystä! (c) Nature's Masterpiece

Vatsan ollessa täysi on hyvä jatkaa nukkumista vaikka näin emon takajalkaa tyynynä käyttäen. (c) Nature's Masterpiece

Ja käyhän se nukkuminen näin selälläänkin! ;) (c) Nature's Masterpiece

Ronjan pennut täyttävät 8 viikkoa helmikuun 16. päivä ja tulevat siis tuolloin luovutusikään. Tällä hetkellä vapaana on vielä yksi uros- ja yksi narttupentu. Nartulle toivoisimme kovasti löytävämme sijoituskodin Turusta tai lähialueelta. Otapa yhteyttä, jos olisit valmis avaamaan kotisi ja sydämesi oven jommalle kummalle pienokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti