perjantai 25. joulukuuta 2015

Sagan pennut esittäytyvät

Suureksi ilokseni voin ilmoittaa kaikille tätä blogia seuraaville, että Gossip-pentueemme on varsin vaiherikkaan synnytyksen jälkeen nähnyt päivänvalon! Joulukuun 7. päivä Saga totesi, että nyt masuasukit olivat kypsiä ja aloitti synnytyksen aamuyöllä kolmelta. Ensimmäisenä syntyi punavalkoinen poika, toisena trikki-värityksinen tyttö ja sitten kolmantena jälleen punavalkoinen poika. Tämän kolmikon Saga oli synnyttänyt kuuteen mennessä.

Kolmannen pojan ollessa vielä kohdussa olin tuntevani siellä toisenkin pennun. Sagalla oli supistuksia, mutta neljättä pentua ei vaan kuulunut. Neljän tunnin odottelun jälkeen oli aika soittaa eläinlääkäriin. Olimme erittäin onnekkaita saadessamme ajan Pet-Vetin eläinlääkäri Jaana Hillgenille, joka ensimmäiseksi kuvautti Sagan. Röntgen vahvisti sen, minkä olin "nappituntumallakin" tuntenut eli yksi pentu oli vielä syntymättä. Sagaa yritettiin auttaa synnyttämään viimeinenkin tenava antamalla sille oksitosiinia ja kalsiumia, mutta valitettavasti Sagan mehut olivat jo niin lopussa, että lopulta oli tehtävä keisarileikkaus. Suureksi iloksemme neljäs pentu - punavalkoinen poika sekin - oli hengissä ja täysin normaalisti kehittynyt ja kävi terhakkaasti juomaan maitoa heti kohdusta vapauduttuaan! Alla kuvia Sagasta ja pentusista.

Saga muhkea mahansa kanssa 3 päivää ennen H-hetkeä (c) M. Raappana-Pekkala
Saga yhden päivän ikäisten pentujensa kanssa (c) Nature's Masterpiece

Vuorokauden ikäiset basuvaksut (c) E. Pekkala

Saga ei antanut keisarileikkauksen häiritä pentujensa hoitoa ja nyt leikkaushaava on muisto vain. Kaikilla pennuilla on ollut valtaisa ruokahalu syntymähetkestä lähtien ja ne ovatkin viihtyneet Sagan maitobaarissa vähintään niin paljon kuin laki sallii ;) Pentujen kasvuvauhti on ollut hurja ja Sagan sijoitusperhe on meidän kasvattajien kanssa saanut dramaattisen alun jälkeen nauttia huolettomammasta perheonnesta kaiken sujuessa ongelmitta. Nyt tätä kirjoittaessani tenavat ovat jo kahden ja puolen viikon ikäisiä ja niillä kaikilla on silmät avautuneet. Alla kuvasarja Sagan ihanista pentusista.

Koko katras syntymäjärjestyksessä vasemmalta oikealle (c) P. Pekkala

 
Ensimmäisenä syntynyt poitsu Nooah (c) Nature's Masterpiece

Toisena syntynyt trikki-prinsessa (c) Nature's Masterpiece
Kolmantena syntynyt karhuherra Paddington (c) Nature's Masterpiece

Viimeisenä päivänvalon nähnyt poika (c) Nature's Masterpiece

Yksi pojista on vielä vailla omaa rakastavaa kotia. Jos sydämessäsi on basenjipojan mentävä kolo ja olet kiinnostunut näyttely- ja/tai juoksutoiminnasta, niin otapa yhteyttä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti