maanantai 5. tammikuuta 2015

Ronjan pennut ovat syntyneet

Aivan kuten ounastelin, Ronjan pentuset putkahtivat maailmaan viikonlopun aikana - tarkemmin ottaen lauantaina. Ensimmäistä pentuaan Ronja sai työntää ulos kaikin hartiavoimin, vaikka ensimmäisenä syntynyt tyttö ei ollutkaan pentuekatraan kookkain. Seuraavat tenavat tulivatkin sitten vauhdikkaasti ja reilussa tunnissa päivän valoon oli syntynyt 2 tyttöä ja kolme poikaa - kaikki punavalkoisia, kuten vanhempien perusteella oli lupa odotellakin.

Ronja on täysin omistautunut vaksujensa hoitamiselle, eikä malttaisi edes ulkona käydä tarpeillaan. Ronjan masu kesti jälkeisten syömiset hyvin, eikä ripulia tullut. Maidontuotanto on runsasta ja pennut hanakoita syömään - painot ovatkin nousseet kivasti kahden päivän aikana. Vain yhdellä urospennulla on ns. valkoinen kauluri, muilla pennuilla on äitinsä tavoin hyvin vähän valkoista. Mustat maskit ovat perua isä Bondilta ja vaikka ne aikuistumisen myötä häviävätkin, niin muistoksi pentuajan mustanaamiosta jää tavallisesti hyvin vahvat silmänympäryspigmentit, mitkä antavat silmille sitä "sänkykamari-lookia". Alla tänään otettu kuva Ronja-emosta ja tenavista.

Otamme yksittäiskuvia pupseista, kun ne ovat kasvaneet hiukan lisää ja Ronja alkaa vakuuttua siitä, ettemme vie hänen kultaakin kalliimpia pentujaan pois häneltä. Nyt vielä Ronjalla on punnituksessakin riittävästi "huolenaihetta" (c) Nature's Masterpiece

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti