keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Ronja & Bondi

Ilokseni voin ilmoittaa, että nyt myös toinen tämän talven pentueemme on saanut onnellisesti alkunsa. Odotamme Fantastic-pentujen syntyvän loppiaisena eli 6. tammikuuta 2015. Alla pari kuvaa "morsiusparista".

Leppoisaa lokoilua sohvalla ala Ronja & Bondi (c) Nature's Masterpiece

Hiukan otsakurttujen esittelyä (c) Nature's Masterpiece

6 kommenttia:

 1. Hei ! Kaikki koirasi ovat todella hienoja ! Olen itsekkin perheeni kanssa miettinyt Basenji koiran hankkimista ja haluaisin kysyä rodusta ja myös sinun koiristasi ! :)

  Minkä hintaisina Basenjin pennut yleensä myydään?
  Minkä ikäisenä Basenjit yleensä luovutetaan ? 7-12 vk ? Entä luovutatko yksityisille perheille ? vai vain kasvattajille?
  Miten itse koulutat pentusi ennen luovuttamista ? Entä miten pitäisi jälkeen luovutuksen kouluttaa?

  Arvostan suuresti jos vastaat ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kiitos kehuistasi ja pahoittelut vastausviiveestä. Kiva kuulla, että basenji rotuna kiinnostaa :)

   Kasvatamme ensisijaisesti rakastettuja perheenjäseniä ja suurin osa pennuistamme myydään ihan tavallisiin, rotuun perehtyneisiin ja aktiivisiin koteihin. Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina ja Suomen kennelliittoon rekisteröityinä. Luovutusikään pennut tulevat 8-viikkoisina. Pennut saavat meillä 4-viikon ikään tultuaan tutustua lähes kaiken ikäisiin ihmisiin ja saavat oman emonsa lisäksi kokemusta myös muista aikuisista basenjeista (=oma laumamme). Meillä ollessaan pentuja opetetaan mm. kynsien leikkuuseen, muuhun käsittelyyn sekä sääolojen puitteissa ulkoiluun. Luovutuksen jälkeen tärkeää on jatkaa pennun sosiaalistamista ja suosittelemme myös pentukurssille sekä arkitottelevaisuuskurssille osallistumista.

   Pennun hinta on tällä hetkellä 1200 euroa ja se sisältää itse pennun lisäksi myös nk. pentupaketin, johon kuuluu mm. luento koiran kehityksestä, käyttäytymisestä ja koulutuksesta, pakkaus pentuaikana annettua sapuskaa, kaulapanta, lelu sekä ensimmäisen vuoden jäsenyys Suomen basenjit yhdistyksessä. Laitapa sähköpostia tulemaan, jos haluat tietää lisää!

   Poista
 2. Miten Basenji suhtautuu kissoihin? :o
  Netistä katsottuna se voidaan tietenkin totuttaa kissoihin, ja tietenkin riippuu mitä mieltä kissat koirasta ovat. Mutta kotona meillä on 2 kissaa joista toinen on jo yli 20 vuotias, mutta perheeni isomummulla on myös koira jonka kissat ovat oppineet tuntemaan, mutta onko se vaikeaa totuttaa uusi koira kissoihin.
  Mutta miten basenjit yleensä suhtautuvat perheen muihin eläimiin?
  Olen hankkinut paljon tietoa rodusta ja haluaisin vielä tietää että eikö rotu oukeasti hauku ? Tottakai se pitää ''jodlauksen'' kuuloista ääntä tai muunlaisia ääniä, mutta ei hauku? :)

  Ja vastauksen antamisesta ei ole haittaa vaikka tulisi vaikka jouluna !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Basenji ja kissat tulevat kyllä toimeen keskenään, kunhan basu on totutettu kissoihin jo pentuna ja kissat suvaitsevat koiran - aikuisempana basenjin voimakas metsästysvietti voi tuottaa hankaluuksia, kun kissaa lähdetään jahtaamaan. Sama pätee muihin pienempiin kotieläimiin, joita basenji voi pitää "riistana". Ja basenjit eivät todellakaan hauku kuten monet muun rotuiset koirat, vaikkakin jotkut yksilöt voivat vuhahtaa tai haukahtaa.

   Poista
 3. Ja mikä onkaan sähköpostisi ? Ottaisin mielelläni lisätietoa pennuista ja muusta ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Sähköpostiosoitteeni on naturesmasterpiece.basenjis@gmail.com :)

   Poista