sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Näyttelykuulumisia

Jo taakse jääneen kesän aikana tulimme pyörähtäneeksi näyttelykehissä tavallista harvemmin. Kesäkuun lopulla kävimme ihastuttavan junnu-narttumme Sagan kanssa Hämeenlinnassa, jossa tuloksena oli sijoittuminen kakkoseksi paras narttu-kisassa kera vara-sertin. Alla kuva sorjasta Sagasta:Heinäkuun alun olimme varanneet täysin lomailulle, joten Hämeenlinnan jälkeen seuraavan kerran kävimme kehässä Suomen Vinttikoiraliiton erikoisnäyttelyssä ja tuolloin esiintymisvuorossa olivat Santos ja Ronja. Santos esiintyi kivasti hyvin vähäisestä treenaamisesta huolimatta, mutta sijoittui pentuluokassa viimeiseksi. Ronjalla on huono päivä (helteen vuoksi?), eikä neitiä tuntunut näyttelytouhu nappaavan juuri lainkaan. Tuloksena oli kuitenkin valioluokan voitto kera SA:n ja sijoittuminen kolmanneksi paras narttu-kisassa :) Heinäkuussa meidän piti vielä osallistuman Helsingin kesänäyttelyyn, mutta auton ilmastoinnin rikkoontumisen ja Millin sairauden pahenemisen vuoksi jäimme viettämään hurjaa hellepäivää kotiin.

Olin ilmoittanut Santoksen ja Ronjan elokuun alussa pidettyyn megaluokan Maailman Voittaja-näyttelyyn Helsinkiin, mutta emme kyenneet lähtemään mukaan kisaan. Olimme saman viikon maanantaina joutuneet päästämään rakkaan Millimme sateenkaaren tuolle puolen yli kuukauden kestäneen ja henkisesti rankan, neidin terveyden puolesta käydyn taistelun jälkeen. Epäuskon ja ikävän riivaamina kaikki muistutti meitä Millistä, eikä näyttelykehän laidalla sureminen ja itkeminen houkuttanut laisinkaan. Menetyksen aiheuttama isku oli niin kova, että ajatuksissa kävi jopa koko kasvatustoiminnan lopettaminen.

Olin kesän alussa ilmoittanut Fransun, Santoksen, Sagan ja Sohvin Raision elonäyttelyyn. Kun paikalle oli tulossa myös viime talven pennuistamme Kipinä ja Dolly omistajineen, päätimme osallistua, vaikka näyttelytouhu tuntuikin vielä kovin toisarvoiselta kesken olevan surutyön vuoksi. Urospennuissa Fransu käyttäytyi kuin vanha tekijä, vaikka poitsua ei oltu treenattu juuri laisinkaan, ja myös Santos käyttäytyi erinomaisesti. Tuomari tykästyi Fransuun niin paljon, että sijoituksena oli paras urospentu ja lopulta rodun paras pentu! Onnittelut Fransun sijoitusperheelle! Myös Santos sai hyvän arvostelun ja sijoittui kolmanneksi. Alla kuvia Ranskan pullastamme, joka muutti heinäkuun alussa asumaan ihanaan sijoituskotiin lähellä meitä, sekä laku-petteristämme Santoksesta, joka asuu vielä luonamme.

Komea Fransu (c) Anni T.

Vastustamaton halinalle, vai mitä! (c) Anni T.

Ihana mustalaisemme Santos (c) Anni T.Narttupennuissa kisaan osallistuivat Kipinä (Nature's Masterpiece Catch Me If U Can) sekä Dolly (Nature's Masterpiece Dazzling Jewell). Kumpainenkin sai erinomaisen arvostelun ja tällä kertaa Kipinä oli enemmän tuomarin mieleen ollen paras narttupentu sekä rodun vastakkaisen sukupuolen paras pentu :) Onnittelut vielä Kipinän omistajalle ja kiitokset Dollyn omistajille osallistumisesta! Dolly ehti lähteä kotimatkalle ennen kuvaussessiota, joten emme saaneet ikuistettua neidin kauneutta kuviin, mutta alla kuvia kauniista Kipinästä.

Olisko tässä tulevaisuuden näyttelytähti? ;) (c) Anni T.

Tuomari piti Kipinästä kovasti ja oli vähällä sijoittaa neidin rotunsa parhaaksi pennuksi! (c) Anni T.

Narttuluokissa Saga voitti nuorten luokan ja Sohvi valioluokan ja lopulta paras narttu-kisassa Saga sijoittui kolmanneksi kera vara-sertin ja Sohvi toiseksi. Alla kuvia tytöistämme.


Saga, pieni perhonen (c) Anni T.

Niin kaunis! (c) Anni T.
Upea Sohvimme, josta piti tulla uudestaan äiti tänä syksynä, mutta nyt jää nähtäväksi toteutuuko Sohvin pentue joskus tulevaisuudessa (c) Anni T.

Vielä toinen otos kauneuskuningattarestamme (c) Anni T.

Mukana näytelyssä olivat myös Ender ja Jalo, vaikka eivät kehässä käyneetkään kisaamassa. Alla poseerauskuvat molemmista.

Ender pääsee näyttämään näyttelykyntensä joskus ensi vuoden puolella, mutta sitä odotellessa neiti viihdyttää meitä päivittäisillä lauluaarioillaan (c) Anni T.

Jalo melkein 7-vuotta ja paremmassa karvassa kuin milloinkaan aiemmin! (c) Anni T.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti