torstai 29. marraskuuta 2012

Sputnik

Kuten tuli eilisessä kirjoutuksessani mainostettua, niin tänään olisi vuorossa pentueen vanhempien esittelyä ja viimeisimmät kuulumiset pentulaatikolta. Päivä on hurahtanut yllättävän nopeasti tulevien kotisivujen kuvia valikoidessa ja taidankin joutua jättämään pentueen emän Sohvin esittelyn viikonlopulle.

Pikkuiset ovat jälleen lisänneet painoaan eilisestä punnituksesta ja näyttävät jo silmämääräisestikin selvästi kasvaneen sitten syntymänsä. Laatikosta kuuluu välillä hauskoja ääniä, kun muksut haluavat ruokaa tai painivat keskenään tissille pääsystä. Lisäksi joku pennuista "viheltää" aina silloin tällöin, mutta vielä ei ole selvinnyt kuka kyseinen viheltelijä on. Jalo on saanut tänään nuustella pentusia, kun ne ovat vuorotellen olleet sylissäni - toki Sohvin hyväksynnällä ja tarkan valvonnan alaisena. Kovasti pentujen tuoksu ja äänet ovatkin Jaloa kiinnostaneet!

Mutta sitten pentueen isään eli Sputnik-poikaan, jonka virallinen nimi on Kanibaru Lambada Kaoma. Herra on syntynyt Perthissä Australiassa kesäkuun 15. päivä neljä vuotta sitten eli on mies parhaassa iässään. Sputnikin kasvattaja on Davina Hopkins, jolta olemme tuoneet Suomeen myös Kiran (Kanibaru Vanilla Sky) sekä kotonamme asuvan Jalon (Kanibaru Jalo Vitari). Sputnikin äiti Button (Kanibaru Tiramisu Triffle) on mustavalkoinen basenji ja isä Razer (Kanibaru Visual Touch) taasen punavalkoinen. Sputnikilla oli pentueen pojista eniten valkoista ja varsinkin pentuna herran nassu näytti kyllä aika hassunkuriselta. Alla Davinan ottamia kuvia Sputnikista 8-viikkoisena (copyrights Davina Hopkins).

Kuka voisi vastustaa näin lutuista "possunnaamaa"!? :)

Ja sitten poseerataan ryhdikkäästi.

Ja vielä toinenkin poseerauskuva tällä kertaa sivusta päin otettuna.

Sputnik saapui Suomeen lokakuussa 2008 hiukan alle nelikuisena. Herra teki meihin oitis vaikutuksen avoimella ja iloisella luonteellaan sekä olemalla jo tuossa iässä täysin sisäsiisti. Sputte onkin ollut pennusta pitäen iloinen hännänheiluttaja ja jodlaaja ja aina valmis leikkimään. Vaikka hän on nyt jo aikuinen mies, niin edelleenkin yksi hänen lempitouhuistaan on sijoitusperheen 7- ja 11-vuotiaiden lasten ja näiden kavereiden kanssa leikkiminen! Alla sijoitusperheen emännän ottama kuva Sputnikista ready-to-play (copyrights Jaana Hakala).Sputnik on käynyt näyttelykehässä muutamaan otteeseen ja esiintynytkin varsin mallikelpoisesti. Näyttelysaldona Sputnikilla on yksi serti viime kesältä, jolloin tuomari sijoitti hänet näyttelyn toiseksi komeimmaksi basenji-urokseksi! Alla muutamia kuvia Sputtesta näyttelykehässä.


Ihan hirveesti ei tainnut Sputtea kehässä ravaaminen tuona helteisenä kesäpäivänä huvittaa, mutta siltikin on tyylikäs askel, vai mitä!

Ja sitten vielä sitä kehässä poseeramista. Mitäköhän mielenkiintoista Sputte kehän toisella laidalla näkee...

Näyttelyurastaan huolimatta Sputnik tai Sputte kuten häntä tuttavallisemmin kutsutaan on ensisijaisesti perheensä rakastama ja palvoma jäsen :) Herra on luonteeltaan kuin tehty lapsiperheen koiraksi ja olen erittäin ylpeä saadessani nyt hoivata hänen tyttäriään meillä kotona pentulaatikossa. Luonteen puolesta olisin tuskinpa löytänyt parempaa isäehdokasta! Sputnik on myös terveystestattu jalostustoimikuntamme edellyttämällä tavalla. Silmäpeilauksessa herran silmät olivat täysin puhtaat eli mitään perinnöllisiä silmäsairauksia ei löytynyt. Sputnikin tulos myös fanconi dna-testissä on puhdas eli herra ei kanna Fanconin syndroomalle altistavaa geeniä. Lisäksi Sputnik on testattu elämänsä aikana kolmeen otteeseen kilpirauhasen toiminnan osalta ja arvot ovat olleet normaalit.

Heräsikö mielessäsi kysyttävää Sputnikista? Laita ihmeessä kysymystä tulemaan joko yksityisesti tai kommenttina tähän kirjoitukseen! Nyt siirryn hetkeksi pentulaatikon äärelle ennen iltatoimiin ryhtymistä ja viimeistään sitten viikonloppuna samanlainen tietoisku pentueemme emosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti